Германия успя да спечели малкия финал на Мондиал 2010 и зае третото място в крайното класиране. Възпитаниците на Йоаким Льов се наложиха с 3:2 в зрелищен мач срещу Уругвай. Двубоят на стадион „Порт Елизабет” премина през множество обрати, но в крайна сметка Бундестима бе този, който ликуваше след последния съдийски сигнал.

 

Двата тима започнаха освободено мача и още от първите минути се хвърлиха в атаки към двете врати. Още в четвъртата минута футболистите на Германия успяха да реализират гол, но той бе правилно отменен заради засада, сигнализирана от страничния рефер на мача. Уругвай отговори незабавно и на свой ред имаше две възможности чрез звездата си Диего Форлан. Нападателят стреля от фаул, но топката срещна ръката на играч в стената, а главният съдия отсъди ново нарушение. При последвалото изпълнение топката премина над вратата.

 

Голът обаче не срещна възпитаниците на Оскар Табарес и те се върнаха в мача само десет минути по-късно. С основна вина за второто попадение отново бе Швайнщагер, който този път сгреши фатално. Капитанът на Бундестима позволи на Перес да отнеме топката му в центъра на терена и да организира бърза контраатака. Перес подаде към Суарес, който отлично видя включилия се отляво Кавани. Крилото на Уругвай напредна сам в наказателното поле и с удар по земята успя да изравни. Няколко минути преди края на първата част Уругвай дори можеше да стигне до пълен обрат, но непростим пропуск направи Суарес. Нападателят бе изведен абсолютно сам срещу Бут, но силният му шут мина покрай гредата.

 

 

Втората част започна с темпото от първото полувреме, а най-красивият момент в срещата дойде пет минути след подновяването на играта. След прекрасна атака по дясното крило организирана от Суарес и Риос, последният центрира прецизно на границата на наказателното поле, където Диего Форлан, със страховит удар от воле препарира вратаря на Германия Ханс Йорг бут, който записа първи минути на Мондиала.

 

В 56-ата минута отново дойде ред Муслера да сгреши. Вратарят на Уругвай не успя да се намеси добре при една наглед лесна топка, центрирана от Боатенг. Муслера се размина с коженото кълбо, а зад него Янсен с глава довкара топката в опразнената врата.

 

В следващите минути и двата тима имаха възможности за попадения, но в крайна сметка по-концентрирани се оказаха футболистите на Йоаким Льов. Осем минути преди края на редовното време Сами Кедира успя да отбележи първия си гол за Бундестима, с който донесе и победата за Германия. След центриране от корнер и неорганизирана игра в отбрана, топката се отклони в крака на капитана Лугано, а Кедира с глава сложи точка на спора.

 

 

В даденото от съдията продължение Диего Форлан натресе напречната греда зад Ханс Йорг Бут, само за да направи драмата пълна. Веднага след изпълнението на пряк свободния удар, главния рефер наду свирката за края на мача.

 

Освен с победата на Германия, мачът ще се запомни и с поредната точна прогноза на октопода Паул от Оберхаузен. Както е известно мекотелото позна изхода на всички двубои на Германия от първенството. Остава да видим дали Паул ще нацели и световния шампион, който ще бъде излъчен утре. В петък октоподът даде предпочитанията си за Испания.