В Унгария и Словения се провежда европейското първенство за младежи до 21 години. Днес завършва груповата фаза на турнира, а четвъртфиналите ще са в края на май. Бъдещите звезди на футбола се борят за големия трофей, а снощи станаха ясни участниците в четвъртфиналната фаза от групи А и Б.

Италия си осигури място сред най-добрите 8 в надпреварата, след категоричното 4:0 срещу Словения. Успехът бе напълно достатъчен за „адзурите“, които чакат Нидерландия в следващата фаза.   За категоричната победа късно снощи на италианците, два гола отбеляза Патрик Кутроне, като нападателят пропусна и дузпа. Голаджията бе с капитанската лента, а футболистът на Валенсия определи като истинска чест за него, да е капитан на страната си. Бившият играч на Милан, твърдо вярва, че Италия има силите и възможностите да се бори за европейската титла.

„Беше много важно да спечелим срещу Словения, само победата ни гарантираше участие в следващата фаза. Справихме се чудесно, подходихме сериозно към двубоя и си свършихме работата. Винаги съм мечтал да бъда капитан на Италия, кой не иска това. Усещането е невероятно и никога няма да забравя тази емоция. Това, че съм с основна заслуга за победата може само да ме радва, отбелязах 2 попадения и мисля, че изиграх страхотен мач. В клубния си отбор не играя много, но съм готов да използвам шансовете си. Вярвам, че Италия ще покаже най-доброто в решителната фаза на турнира, която ни очаква в кра я на май, искам Италия да е европейски шампион“, завърши Кутроне.