Легендата на холандския футбол Патрик Клуйверт посъветва публично своя син Джъстин, който в момента играе в Аякс да избере Барселона пред Манчестър Юнайтед.

18-годишният Клуйверт има 7 гола в 24 мача с екипа на Аякс през настоящия сезон и е един от най-следените таланти на холандския гранд. Джъстин е свързван с трансфер, както в Барселона, така и в Манчестър Юнайтед.

„Аз съм много горд от моя син. Той се справя много добре в Аякс. В момента той е част от титулярния състав на Аякс. Ако той продължава да играе по същия начин, той ще се превърне в много важен футболист в бъдеще. Разбира се, че аз предпочитам той да продължи кариерата си в Барселона, но във футбола всичко е възможно да се случи“, коментира Патрик Клуйверт в интервю за „Omnisport“.

„Той е достатъчно голям, за да взима решения за бъдещето си, но аз вече му казах, че моята мечта е той да играе в Барселона. Във футбола нищо не се знае“, добави легендарният нападател.

Патрик Клуйвер също започна своята кариера в Аякс, а след това игра шест години в Барселона. Той отбеляза 122 гола и записа 257 мача с екипа на каталунците.

Райола: Желанието на Клуйверт е да остане в Аякс

Синът на Клуйверт намигна на 4 английски гранда

Джъстин Клуйверт: Трансфер в Ман Юн?! Няма смисъл