Алешандре Пато вкара победния гол за Сао Пауло срещу шампиона Крузейро за успеха с 1:0 в мач от 15-ия кръг на бразилското първенство. Бившият нападател на Милан се разписа малко преди почивката и вече има на сметката си 4 гола в 4 мача. Пато се надява добрата форма да го върне в Европа.

"Още не съм свършил за големия футбол. Искам да се върна да играя в Европа", каза Пато след победата. Нападателят играе под наем в Сао Пауло от градския съперник Коринтианс, където не успя да се наложи.

Сао Пауло е пети в класирането с 27 точки, 5 по-малко от лидера Атлетико Минейро, който надигра Фигейрензе с 1:0 и записа седма победа в последните осем мача. Сао Пауло и Атлетико се срещат в интригуващ мач в междинния кръг в сряда.

Палмейрас продължава силните си изяви. Тимът излезе трети в класирането след победа с 4:1 над Васко да Гама. С два гола се отличи нападателят Леандро Перейра, а по веднъж за успеха вкараха Дуду и Виктор Рамос. Колумбиецът Дувиер Риаскос вкара почетен гол за тима на Васко, който губи девети мач от началото на сезона и остава в зоната на изпадащите./БТА