Партизан продължава с пълен актив и след 7-я кръг на сръбското първенство, след като спечели с 2:0 срещу вечния си съперник Цървена звезда. Сенегалският нападател Ламин Диара откри резултата в 56-ата минута, а бразилският му колега от атаката Антонело Жука добави още един гол в последната минута на срещата. Темпераментното дерби беше оцветено и с два червени картона, по един и за двата отбора.

През първото полувреме Диара пропусна фантастична възможност за Партизан, докато звездашите също имаха два шанса да поведат, но вратарят Младен Божович ги спаси с класа. През второто полувреме играчите на Партизан взеха инициативата в свои ръце и упражниха сериозен натиск, който доведе и до гола на Диара. Той прониза вратаря на Цървена звезда Саша Стаменкович след идеален пас на португалския полузащитник Алмани Морейра.

Бившият защитник на ЦСКА Ибрахима Гай и Морейра от Партизан бяха изгонени с червени картони 9 минути по-късно, след като си размениха удари. Все пак домакините можеха да стигнат и до равенството, но ударът на Ненад Миляс срещна страничната греда след фаул. Малко по-късно и резервата Милош Богунович пропусна за Цървена звезда, а в края на мача бразилецът Жука оформи крайното Цървена звезда-Партизан 0:2.

"Черно-белите" са начело в класирането с 21 точки от 7 мача. Второто място е за отбора на Войводина с 15, а третото е за ОФК Београд с 12.