Партизан победи Цървена звезда с 2:1 в 137-то дерби на сръбското футболно първенство. На белградската "Маракана" гостите от Партизан поведоха още в 4-та минута с гол на Диара.

След това "играч на мача", но в негативен смисъл, стана играчът на "Партизан" Сръджа Кнезевич, който още в самото начало влезе в конфликт с Игнатиевич и получи жълт картон. В 42-та минута след центриране на Йевтич играчът на "черно-белите" Сръджа Кнезевич изпрати топката в собствената си мрежа и резултатът стана равен - 1:1. А в 48-та минута Кнезевич получи втори жълт картон и "гробарите" останаха с човек по-малко.

Въпреки това в 62-та минута след отлична контраатака Клео вкара победния гол - 2:1 за Партизан.

В 75-та минута запалянковците на "Партизан" започнаха да палят седалки на южната трибуна, съдията Драгомир Станкович прекрати мача за около пет минути, а се наложи и намесата на пожарникари.

В крайна сметка Партизан победи с 2:1 и е само на една точка зад Цървена звезда във временното класиране на футболното първенство на Сърбия. След 13-тия кръг отборът на Цървена звезда е начело с 34 точки, следван от Партизан - 33 точки, Войводина Нови сад - 24 точки, ОФК Београд - 24 точки, и др.

Това бе шесто дерби без победа за Цървена звезда, чиито играчи и треньори след мача обвиниха главния съдия Драгомир Станкович за загубата.