Отборът на Партизан се класира на финал за Купата на Сърбия, въпреки че загуби от вечния си съперник Цървена звезда. В полуфинален мач реванш от турнира „звездашите“ се наложиха с 1:0 като домакин, но това се оказа крайно недостатъчно след загубата с 0:2 в първия мач. На финала „черно-белите“ ще срещнат отбора на Войводина Нови Сад.

Първоначалните минути на двубоя преминаха при разменено надмощие, като първата възможност в мача дойде пред вратата на домакините, когато Адия стреля от границата на наказателното поле, но вратарят на Звезда успя да избие в корнер. Последва отговор от страна на домакините, които направиха няколко добри положения пред стража Стойкович.

В последните минути на първото полувреме темпото видимо спадна, което накара двамата треньори да извършат смени още на почивката.

Втората част започна по-добре за Цървена звезда, като домакините наложиха сериозен натиск в половината на своите гости. По-настойчивата игра на домакините все пак доведе до гол, който дойде в 72-ата минута на срещата. Калудерович бе на точното място, когато топката бе центрирана в наказателното поле, а нападателят от седем метра не остави шанс на вратаря.

Няколко минути преди края самият Калудерович пропусна уникална възможност да се превърне в герой за своя тим, пропускайки от изгодна ситуация. В крайна сметка футболистите на Партизан съумяха да удържат натиска на домакините и заслужено намериха място на финала в турнира.