Четири дни преди дербито на сръбското футболно първенство Цървена звезда - Партизан не се знае дали мачът ще се играе и ако се играе дали ще бъде пред публика или на празни трибуни. Утре ще има съвместна среща между ръководителите на министерството на вътрешните работи на Сърбия, представители на футболната лига и на двата популярни белградски клуба.

Президентът на Партизан /Белград/ Драган Дурич заяви за Радио Б92, че неговият клуб иска да се играе "вечното дерби", но само ако има гаранции за безопасност. Министърът на полицията Ивица Дачич заяви, че не е работа на неговото министерство да решава дали ще се играе дербито, а че това е работа на Футболния съюз на Сърбия.

Дачич каза, че осем елитни сръбски полицаи ще бъдат тази вечер на мача от Шампионската лига Брага /Португалия/ - Партизан. Министър Дачич допълни, че разговорите за това дали ще има дерби или не ще бъдат продължени в сряда, когато от Португалия се върнат ръководителите на Партизан /Белград/.

"Когато става дума за дербито, то ще бъде охранявано от хиляди полицаи и това не е нещо ново, каза министър Дачич. Тук въпросът е дали да се играе дербито или не". Мачът Цървена звезда - Партизан трябва да се играе в събота, 23 октомври, на стадион Цървена звезда и винаги е бил мач с висок риск. Сега обаче обстоятелствата са още по-тревожни след инцидентите със сръбски запалянковци в италианския град Генуа, които доведоха до прекратяване на квалификационния мач за Евро 2012 Италия - Сърбия. Инцидентите в Генуа започнаха, когато привърженици на Цървена звезда атакуваха автобуса със сръбските национали и вратаря Владимир Стойкович - бивш вратар на Цървена звезда, който през това лято премина в Партизан от португалския Спортинг /Лисабон/.