Звездата на Южна Корея Парк Джи-Сунг заяви, че се надява да повтори героичния си подвиг от 2002 година, когато по-късно днес се изправи срещу тима на Нигерия в ключовия сблъсък от Група B на Световното в ЮАР.

Преди осем години, полузащитникът на Манчестър Юнайтед вкара победното попадение за 1:0 над Португалия в последния мач от групите на тогавашния Мондиал, за да може Южна Корея да прескочи в следващата фаза.

Сега, южнокорейците се надават на подобен подвиг, но за първи път на чужда земя.

„Имаме големи очаквания. Мисля, че имаме големи шансове да се справим с напрежението. Имаме сили да разкрием пълния си потенциал на терена днес. Искаме да спечелим и не желаем да пропуснем страхотната възможност, която имаме. Всички ще покажем 100 процента от възможностите си, както направихме през 2002 година”, коментира Парк пред официалния сайт на ФИФА.

Южна Корея е в група с Гърция, като двата тима имат по три точки. Евентуална победа над Нигерия за Парк и компания почти сигурно ще означава класиране напред, тъй като гърците трябва да победят лидера в потока Аржентина.

„Казах на моите съотборници, че ще има доста напрежение. Имаме доста играчи, които се състезават в Европа. Знаем как да се противопоставим на футболистите от Африка. Мисля, че натрупахме опит. Но трябва да разкрием пълния си потенциал срещу Нигерия”, добави Парк.