В дербито от 23-я кръг на гръцката Супер лига Панатинайкос успя да измъкне равенството 1:1 като гост на АЕК и по този начин отново излезе начело в класирането.

През първото полувреме двата отбора се представиха равностойно, като домакините имаха леко предимство, но след 45 минути игра резултатът бе 0:0.

Второто полувреме започна с натиск на АЕК, който в 66-та минута получиха право да изпълняват дузпа, след като Нилсон събори в наказателното поле на ПАО Сесар и съдията даде дузпа. Гостите протестираха срещу решението на рефера, но наказателният удар бе реализиран 120 секунди по-късно от бразилската звезда Ривалдо.

В 78-та минута Панатинайкос успя да изравни резултата, след като Матос подаде на португалския нападател Елдер Пощига, който донесе важната точка за гостите.

До края на срещата отборът на Панатинайкос се опита да стигне до трите точки в по-малкото дерби на Атина, но домакините умело накъсаха играта.

По този начин във временното класиране Панатинайкос води с 50 точки пред Олимпиакос с 49 точки, а трети е АЕК с 45 точки.

Отборът на Георги Василев Левадиакос е на 13-а позиция с 21 точки и е на една точка от зоната на изпадащите.