Легендата на Северна Македония Горан Пандев даде пространно интервю, в което остро нападна ръководството на местната футболна федерация. По думите на Пандев, тя не се управлява правилно, а футболното първенство на Северна Македония е „катастрофа”.

„Във футболната федерация на Северна Македония работят хора, които не се интересуват от футбол. Класирахме се на Европейско първенство, но не се възползвахме от това, не се възползвахме от маркетинга, от спонсорите. У нас има отбори, които се отказват от първенството само седмица преди старта на сезона. Това е истински срам”, коментира Пандев.

„Хората гледат само собствения си интерес. Надявам се да не се налага да чакаме отново 30 години, за да отидем на голямо първенство, но мисля, че вървим по лош път с тези хора. Проблемът не е в мъжкия национален отбор, а при младите селекции, където играят деца, които не заслужават да играят. Условията са катастрофални”, каза още той.

„Нямам амбиции да ставам президент на Федерацията, но искам футболът ни да бъде спасен от тези хора. Имам собствен клуб в Северна Македония, направих спортен център, искам да инвестирам парите си и да помогна на по-младите, но когато работиш с такива хора…Честно казано, ако се върна 10-15 години назад, не бих направил същото. Нашата Първа дивизия е катастрофа. Няма помощ от федерацията, няма маркетинг, цените на играчите са смешни. Федерацията подписва договор за телевизионни права и клубовете не получават нищо. Ще продължим, ще се борим и ще чакаме правилните хора. Нашето първенство е катастрофа”, допълни Горан Пандев.