Футболната федерация на Македония призна, че е допуснала „техническа грешка“, като капитанът на страната Горан Пандев действително е гласувал за Жозе Моуриньо в анкетата за треньор на 2012 година.

Треньорът на Реал Мадрид наскоро заяви, че не е присъствал на церемонията в Цюрих, защото вотът, който короняса Висенте дел Боске като победител, е бил манипулиран. Пандев допълнително наля масло в огъня, като публично обяви, че е дал гласа си за португалеца, а от ФИФА публикуваха документ, според който играчът на Наполи е гласувал за Дел Боске. Той обаче продължи да отрича, като заяви, че подписът върху документа не е неговият.

„Когато дойде времето за отразяването на гласовете, ние се свързахме с Пандев, за да ни съобщи своя избор устно. Той избра Моуриньо като най-добър треньор и му даде пет точки“, гласи официалното изявление на федерацията по случая.

„Когато попълвахме бланката, без да целим промяна във вота на Пандев, кутийката срещу името на Дел Боске бе отбелязана и факсът бе изпратен до ФИФА ден по-късно. Това бе техническа грешка.“

Дори ако гласът на Пандев отиде в сметката на Моуриньо, Дел Боске пак щеше да е победител с цели 14 процента пред португалеца.