Панатинайкос спечели Купата на Гърция, надделявайки над ПАОК с 1:0 благодарение на дузпа, реализирана от Айтор Канталапиедра в 34-ата минута. 19-ата купа в историята на "детелините" бе първа в последните осем сезона. 
 
Мачът обаче ще се запомни с масов бой между феновете на двата отбора преди мача и сблъсъци с полицията на Олимпийския стадион "Спирос Луис" в Атина. Съдия на мача беше Антонио Матеу Лаос от Испания.

Финалът започна с 32 минути закъснение заради бой между феновете на двата отбора, а след гола на Панатинайкос беше прекъснат за около 25 минути. В Гърция отбелязаха, че мачът по чудо започна и завърши. Сълзотворен газ, светкавици, камъни и сблъсъци откраднаха шоуто в друга посока и едва не доведоха до трагедия.

Закъснението изглежда се отрази на футболистите и двата отбора изглеждаха доста непохватни в първите минути. Постепенно Панатинайкос заигра по-добре и при първата добра възможност съдията отсъди дузпа заради фаул на Виериня срещу Мият Гачинович. След като се консултира с колегите си от стаята за видео-помощ, Лаос призна дузпата, а Айтор я вкара. Това доведе до ново спиране на мача заради безредици, а голмайсторът беше ударен с камък по ръката от фен.
 
Чак в края на първото полувреме ПАОК стигна до първа възможност, но вратарят Бриньоли спаси. Първите 20 минути на втората част бяха за Панатинайкос, а след 65-ата минута Разван Луческу направи няколко промени, които се отразиха благотворно. Резервата Шваб, както и Андрия Живкович можеха да нанесат решаващ удар за 1:1. При удара с глава на Шваб Коцирас беше застанал на голлинията и изби, а при този на Живкович вратарят показа класа и спаси.