Панатинайкос постигна изключително важна победа с 2:0 при гостуването си на АЕК в дербито на Атина от последния 6-и кръг на плейофите в гръцката Суперлига и по този начин “зелените” спечелиха право да участват в квалификациите на Шампионската лига през следващия сезон. В същото време ПАОК разби с 5:1 Олимпиакос Волос.

Панатинайкос спечели плейофите с 13 точки и остана само с една пред втория ПАОК, който ще участва в Лига Европа, както и АЕК, който завърши на трета позиция.

През първото полувреме в дербито на Атина резултатът бе 0:0, което приближи ПАОК до участие в Шампионската лига, тъй като тимът от Солун водеше с 3:0 след първите 45 минути, като Салпингидис се разписа още в 1-та минута, а след това последваха голове на Вейриня в 12-та и Ариас в 39-та минута.

ПАОК поведе с 4:0 в 51-та минута след втория гол на Салпингидис в мача.

Джибрил Сисе обаче развали доброто настроение на феновете в Солун, след като се разписа в 58-та минута и даде гол аванс за Панатинайкос срещу АЕК. Френският нападател удвои преднината на “зелените” в 67-та минута, което предреши крайния изход в срещата.

В същото време Муслимович направи резултата 5:0 за ПАОК с гол в 67-та минута. Домакините завършиха мача с човек по-малко, след като Савини бе изгонен за втори жълт картон в 82-та минута. Мартин реализира наказателния удар и вкара почетното попадение за Олимпиакос. Тимът от Волос също завърши двубоя с 10 човека, след като Солакис бе изгонен за втори жълт картон в 87-та минута.

Така отборът на Панатинайкос, който завърши на второ място в редовния сезон спечели и плейофа и ще участва в третия квалификационен кръг на Шампионската лига.