Ръководството на Панатинайкос се отказа от намерението си да ангажира Михаел Лаудруп за треньор, след като датската футболна легенда поиска клауза, която не беше одобрена от шефовете на клуба.

Преди две седмици човек на Лаудруп се е свързал с Панатинайкос и е поискал 2,5 милиона евро за две години, за да поеме датчанинът треньорския пост. Шефовете на ПАО са се съгласили и са подготвили договора.

Датчанинът обаче е поискал в контракта да има клазуа, че той може да си тръгне без да плаща неустойка на клуба, ако получи изгодно предложение от отбор от испанската Примера дивисион. Това не е било прието от детелините, които са прекратили преговорите незабавно.

Лаудруп има едва един сезон в Испания, където води Хетафе и го класира на 14-о място. Скромният клуб от мадридското предградие обаче игра на финала за купата на Испания, което е голямото постижение на бившия играч на Ювентус, Реал Мадрид и Барселона.

Панатинайкос пък веднага се ориентира към друг специалист и това е бившият помощник на Аврам Грант в Челси - Хенк тен Кате.

Клубът, който все пак спечели участие в квалификациите за Шампионската лига, е изпратил офертата си към Тен Кате.