Панама си осигури последното четвъртфинално място в първенството на КОНКАКАФ за Голд Къп, след като разгроми Никарагуа с 4:0 в среща от последния кръг на група С. Шампионът на Централна Америка достигна до убедителния успех срещу аутсайдера в групата след две попадения на Луис Техада, съобщава БТА.

Звездата на тима Блас Перес откри резултата в 35-ата минута след грешка в защитата на съперника. В края на първата част Никарагуа остана с човек по-малко след червен картон на Франклин Лопес.

След почивката Панама доминираше изцяло. Габриел Гомес удвои в 56-ата минута, а двата късни гола на Техада оформиха разгрома. Панама ще срещне САЩ на четвъртфиналите.

В директен сблъсък за първото място в групата Мексико се наложи с 2:0 над Гуаделупе.Двата тима вече си бяха осигурили виза за директните елиминации, но залогът беше, че победителят ще избегне силния тим на Коста Рика на четвъртфиналите.

Херардо Торадо откри резултата с хубав удар от 25 метра малко преди почивката. В 72-ата минута Гуаделупе остана с човек по-малко на терена след втори жълт картон на Ален Верто, а десетина минути по-късно Людовик Готен също беше отстранен заради грубо нарушение и остави съотборниците си девет на терена.

Мексико се възползва от числения си превес и реши всичко чрез Мигел Сабах, който засече с глава центриране от корнер в 85-ата минута за крайното 2:0.

Така Мексико ще срещне Хаити, докато Гуаделупе ще играе с Коста Рика на четвъртфиналите.

Последни срещи в група С на първенството на Северна, Централна Америка и Карибския басейн (КОНКАКАФ) Голд Къп:

Панама - Никарагуа - 4:0

Мексико - Гуаделупе - 2:0

Крайно класиране:

1. Мексико 7

2. Гуаделупе 6

3. Панама 4

----------------------------------

4. Никарагуа 0

* Отборите на Мексико, Гуаделупе и Панама се класират за четвъртфиналите.

четвъртфинали:

18 юли:

Канада - Хондурас

САЩ - Панама

19 юли:

Гуаделупе - Коста Рика

Мексико - Хаити