Отборът на Палмейрас отстъпи лидерската позиция в първенството на Бразилия, след като претърпя поражение с 0:1 като гост на борещия се да не изпадне тим на Флуминензе.

Нападателят Фред се разписа с удар с глава за радост на 70-те хиляди зрители по трибуните на митичния стадион Маракана.

Така Флуминензе записа трета победна победа и няма загуба в последните си седем мача, но все още е далеч от спасителната зона - на 5 точки от Ботафого и Коритиба.

Сао Пауло излезе еднолично начело след равенството 1:1 като гост на Гремио по-рано през миналата седмица. Шампионите преследват четвърта поредна титла.

Фламенго се изкачи на трета позиция на две точки от лидера, след като срази с 3:1 като гост другия петендент за титлата - Атлетико Минейро.

Сръбският ветеран Деян Петкович откри резултата в 9-та минута с гол директно от корнер. Халфът прави това за втори път в последните пет мача. Чилийският полузащитник Клаудио Малдонадо пък увеличи аванса на гостите в 39-та минута.

Рикардиньо върна надеждите на домакините, намалявайки резултата в 50-та минута. Националът Адриано обаче сложи точка на спора с трети гол за Фламенго осем минути преди края.

Начело във временното класиране е Сао Пауло с 59 точки, пред Палмейрас - 58, Фламенго - 57, Атлетико Минейро - 56, Крузейро - 54, Интернасионал - 53, Авай - 50, Коринтианс - 49 и други.