Гол на Клейтон Шавиер в последните минути донесе победата на Палмейрас с 1:0 като гост срещу Коло Коло и класира бразилския отбор на осминафиналите в турнира Копа Либертадорес.

Клейтон се разписа с красив далечен удар в 87-ата минута и класира своя тим на второто място в Група 1 на престижния турнир. Палмейрас дори игра с десет души от средата на второто полувреме, когато за втори жълт картон беше отстранен Маркао.

Коло Коло пък остана на трета позиция в този поток. Другият отбор, който продължава напред от тази група е бразилският Спорт, който спечели с 3:2 при гостуването си на настоящия шампион в турнира Лига де Кито и затвърди първото си място.

Еквадорският отбор, който игра на финал на световното клубно първенство миналата година, завършва участието си в Копа Либертадорес като последен в Група 1.

В група 6 Каракас от Венецуела завърши наравно 1:1 срещу аржентинския Ланус и си осигури първото място. Дарио Фигероа изведе Каракас напред в резултата след бързо изпълнение на пряк свободен удар в 30-ата минута, а 9 минути след това Ланус изравни чрез удар с глава на Макалик.

Каракас събра десет точки на първото място, а в другия мач Евертон от Чили също завърши наравно 1:1 у дома срещу мексиканския Гуадалахара. Равенството помогна на Гуадалахара да се класира за осминафиналите, заемайки второто място в този поток. Хавиер Ернандес даде ценен аванс на мексиканския отбор след като избегна капан за изкуствена засада в 6-та минута, а в 48-ата минута на срещата Хайме Риверос изравни след изпълнение на свободен удар. Евертон остана на трето място в турнира и пропусна възможността да се класира във фазата на директните елиминации.