Финалът за Купата на Палестина бе отложен, след като Израел не даде визи за играчи, родени в ивицата Газа, съобщиха от местната футболна асоциация.

Вторият двубой от финала между Балата и Хадамат Рафа, победители съответно в дивизиите Уест Банк и Газа, трябваше да се проведе по график в сряда, заяви за АФП вицепрезидентът на палестинската футболна асоциация Сусан Шалаби.

Базираният в Газа тим на Хамадат Рафа кандидатствал за визи до Западния бряг за 35 души, но Израел осигурил едва четири, три от тях за официални лица на клуба, разкри Шалаби. „Израелците са непреклонни в отказа си да осигурят визи за пътуване“, добави тя, казвайки още, че те са обяснили причината за отказа си с мерки за сигурност, които не конкретизирали.

Официално лице на Хадамат Рафа сподели за АФП, че клубът все още чака за финални решения и тимът се надява да осигури повече разрешителни за пътуване в близките дни. „Ние сме готови във всеки момент. Ако сега се сдобием с визи за пътуване, за 30 минути ще сме там“, каза Ходайфа Лафи за АФП. Тя добави, че не може да се обсъжда друга дата за провеждане, докато Израел не осигури още визи.

Първият двубой от финала за Купата на Палестина, игран в Газа в неделя, завърши при равенство 1:1. Западният бряг и Газа са разделени от Израел и палестинците, които искат да пътуват между двете територии трябва да кандидатстват за израелски разрешителни.

Турнирът е изправен пред проблеми всяка година с визите за играчи, които трябва да излязат извън ивицата Газа. /БГНЕС