Нападателят Мартин Палермо вкара два гола за успеха на Бока Хуниорс с 4:0 над Арсенал (Саранди) и постави нов клубен рекорд. Сега той има 220 попадения за Бока Хуниорс, след като досега делеше първото място по този показател с Роберто Черо, който има 218 попадения, а постижението му е от средата на 30-те години.

Палермо откри резултата в 9-ата минута след подаване на Хуан Роман Рикелме, а през второто полувреме добави още един гол след асистенция на Николас Гайтан. Палермо също вкара едно попадение след почивката. Този успех сложи край на поредицата от три поражения и беше първи под ръководството на новия треньор Роберто Помпей, който в петък замени Абел Алвес. Сега Бока Хуниорс се изкачи на 14-о място с 14 точки след 14 изиграни кръга в първенството Клаусура.

Годой Крус и Архентинос Хуниорс продължават да си поделят 1-ото място с по 28 точки, след като снощи и двата отбора постигнаха победи. Годой Крус размаза с 6:2 Тигре, а Архентинос Хуниорс се наложи с 3:1 над Колон (Санта Фе). Веднага след тях с по 27 точки са отборите на Естудиантес и Индепендиенте, след като Естудиантес размаза с 4:0 Расинг.

Родриго Салинас вкара хеттрик за отбора на Годой Крус при домакинството му в Мендоса. Защитникът Франсиско Дутари обаче откри резултата в 12-ата минута с глава, а в началото на второто полувреме резервата Даниел Вега покачи на 3:0, след като преди това Салинас вкара. Гостите от Тигре намалиха до 2:3 благодарение на точния удар на Леандро Ласаро и автогол на бранител на Годой. Бранителят Леонардо Сигали и след това на два пъти Салинас оформиха крайното 6:2.

Без наказания си капитан Хуан Себастиан Верон играчите на Естудиантес нямаха проблеми с Расинг за крайното 4:0. Халфът Хосе Соса откри резултата в 27-ата минута от фаул, Клементе Родригес добави още един до края на първата част. Влезлият като резерва нападател Леандро Гонсалес вкара два гола след почивката и оформи крайния резултат.