Защитникът на Динамо Загреб Домагой Вида бе солено глобен от клуба заради това, че си е позволил да пие бира в клубния автобус преди мач. Хърватският национал вкара решителния гол за своя тим в реванша срещу българския шампион Лудогорец, благодарение на който Динамо продължи в третия квалификационен кръг.

"Това е най-скъпата бира в света", пошегува се всекидневникът "Ютарни лист" в днешния си брой и разкри причините за инцидента и последвалото наказание.

Домагой Вида зачести с мини-инцидентите през последната седмица, но в понеделник вечерта на старши треньора Анте Чачич му прекипя. Тогава автобусът с футболистите на Динамо /Загреб/ заминава за Връшар за мач от турнира за купата на страната с местния отбор. Веднага след потеглянето на автобуса Вида отворя бутилка бира пред съиграчите си и е започва да пие. В момента, когато Анте Чачич вижда своя футболист с бира в ръката, той веднага нарежда на шофьора да спре, на Вида - да слезе от автобуса.

Конфликтите между капитана на Динамо и старши-треньора не са новост, но дълго време бяха успешно "крити зад пердето". За последен път двамата влязоха в конфликт в петък на тренировката. Вида подходи несериозно към едно от упражненията, над което се потяха неговите съотборници. Веднага след като влезе в играта,  Вида си вкара автогол.

Това нервира иначе спокойния и уравновесен Чачич. Наставникът спря тренировката и се обърна към защитника: "Вида, ти май се шегуваш с мен?"

Инцидентите на тренировката и с отварянето на бира в клубния автобус едва ли ще струват на Вида загуба на титулярното място в отбора, пише Ютарни лист. Вида е национал и "капитал", от който Динамо се надява да спечели милиони и няма място за "драконовски наказания", макар че Вида наистина ги заслужава, пише Ютарни лист в днешния си брой.