Обикновено бившите футболисти опитват да запълнят времето след края на своите кариери с разпуснат живот, телевизионни анализи, треньорска дейност, висене по магазини и кафенета, голф курсове или обиколки на света.

Не такъв обаче е случаят с 32-годишния аржентинецът Пабло Даниел Освалдо, която прекрати своята кариера преждевременно, за да стане...певец.

Бившият играч на Ювентус, Рома, Саутхемптън и националния отбор на Италия се разбунтува срещу най-гледания спорт и в златна възраст реши да каже "стоп", за да се отдаде на това, което го прави наистина щастлив - пеенето и изнасянето на концерти пред публика.

В момента Освалдо пее в бар в Барселона - "Барио Виехо", в който се събират тийнейджъри и млади семейства. Бандата, в която пее в момента той се подвизава, е основана заедно с приятели, с които бившият футболист се запознава по време на престоя си в Еспаньол през сезон 2010/2011г.

"Бях на 30, когато се отказах. Хората казваха, че това е времето, в което играчите достигат своя пик. Хората ме гледат и ми казват - "Ти си луд. Имаше всичко. Игра в някои от най-добрите отбори в света и просто реши да се откажеш?" Но те не разбират моята страст", казва Пабло.

Латинският Джони Деп, както е известен аржентинецът заради приликите във визията с великия американски актьор, превръщат бившият италиански национал в любимец на музикалните фенки. Той вече има съвсем различен живот от този на професионален футболист. Освалдо не отдава никакво значение на това, което яде или пие, не се притеснява, че пуши големи количества цигари - да, Пабло много обича да пуши.

Пабло Освалдо

източник: Gulliver/Getty Images

Дисциплината също е била проблем за играча в неговата кариера - най-вече, след като бе изгонен от Бока Хуниорс (последният му клуб) през 2016 година след постоянна проява на дързост и своенравно поведение в съблекалнята.

"Има твърде много правила във футбола. Твърде много. Аз не харесвам правилата. Искам да бъде свободен", казва Освалдо. "Горд съм със своята кариера, след като постигнах това, което исках във футбола. Но трябва да живееш нереален живот във футбола. Ти имаш цена. Това е лудост. Ако си добър, струваш 50 милиона, но ако не си добър, не струваш нищо. Ако вкарваш голове, ти си Бог, но ако не го правиш - си ла*но", добавя той.

Пабло Освалдо

източник: БГНЕС

"Единственото нещо, което интересуваше хората е, че бях добрият футболист Пабло Освалдо - на никого не му пукаше дали съм добър човек или не. Или дали имаш чувства или не. Не ми харесва така. Аз съм чувствителен човек и се изморих. Полудях и накрая реших да спра - да заживея като музикант. Сега се чувствам щастлив, свободен и спокоен", споделя веселият Пабло. Освалдо притежава аржентински и италиански паспорт. Той няма нито един мач за родната Аржентина, но за сметка на това между 2011 и 2014г. записва 14 срещи, в които вкарва 4 попадения за Италия.

Пабло Освалдо

източник: Gulliver/Getty Images

Амбициите на Пабло обаче вече са свързани само и единствено със сцената. Там където напрежението е нулево. Той вече не гледа футбол. Мрази го. Не иска да e роб. А бунтар. Следващото парче ще бъде изпълнено от виталния ексцентрик...Пабло Осваладо.