Бившият футболист на Рома, Ювентус и Интер – Пабло Даниел Освалдо изобщо не съжалява за решението си да прекрати своята спортна кариера, за да се отдаде изцяло на новото си поприще – музиката.

30-годишният аржентинец, който стигна до италианския национален отбор, съвсем сериозно възнамерява да се превърне в рокзвезда и заяви, че това е било най-голямата му мечта. „Чувствам, че освободих част от себе си“, коментира Освалдо в телевизионно интервю в родната Аржентина. „Бях толкова нещастен напоследък, че си казах: „стига“. Сега съм спокоен, посветен съм на това, което обичам – музиката.“

Преди няколко години Саутхемптън превърна Освалдо в своето рекордно попълнение, но за по-малко от сезон той се изпокара с почти всички там и се сби с настоящия капитан на тима Жозе Фонте. „Нямаше да бъда тук и да бъда интервюиран, ако не бях футболист преди това. Футболът ми осигури всичко в живота, беше голяма моя страст и обичам да говоря за него“, разказа още Освалдо.

„Обожавах да играя футбол и имах късмет да бъда част от Бока Хуниорс, клубът на сърцето ми. Сега реализирам друга моя мечта и съм щастлив. Смятам да стана и да изпуша една цигара, сега поне вече мога“, с усмивка добави нападателя.