Бившият бразилски национал Марселиньо Кариока е бил отвлечен заради връзка с омъжена жена, разкриха медиите в родината му. Той изчезнал, след като за последно бил видян на събитие в Итакера, близо до Сао Пауло, и не се прибрал у дома. 
 
Тази сутрин полицията открила колата на 51-годишния Кариока, а недалеч от нея били задържани трима заподозрени - двама мъже и една жена.
 
Няколко часа по-късно се появи видео на Марселиньо с голяма синина под окото му. В него той заявява, че отвличането е организирано от съпруга на жена, с която той се познава. Думите му бяха потвърдени и от нея.
 
 
Директорът на DOPE (Отдел за стратегически полицейски операции) - Пауло Пилц обясни, че се проверяват всички версии за случилото се.
 
„Марселиньо е в спешното е и от там ще го докарат тук. Той е ОК. Говорих с него по телефона, както и с брат му. Скоро ще напусне спешното отделение и се отправя насам“, каза говорителят на гражданската полиция Освалдо Нико Гонкалвес.
 
Марселиньо Кариока е най-известен с изявите си за Коринтианс и Фламенго, а в Европа е играл за Валенсия и Аячо. Бившият полузащитник изигра 4 мача за националния отбор на Бразилия и отбеляза 2 гола. Последният клуб в Кариока беше Санто Андре. Той се оттегли от футбола през 2009 г. и стана спортен коментатор. До януари тази година той заемаше длъжността секретар по спорта и свободното време в град Итакуакесетуба, който се намира в щата Сао Пауло.