Изгоненият преди няколко дни от Стяуа Букурещ Рони Леви подписа за една година с бившия тим на Станимир Стоилов Анортозис, съобщиха кипърските медии.

Леви, който води водеше Стяуа в плейофа за влизане в Лига Европа срещу ЦСКА, ще получава по 250 000 евро като заместник на натирения български спец.

Анортозис е на 6-о място в шампионата досега със 7 точки от 4 кръга, а също така и отпадна от Работнички Скопие в квалификациите за Лига Европа, което натежа при решението за уволнението на Стоилов.

„Подписах за една година с опция за удължение. Ще бъда на мача с Алки. Целя да опозная тима в момента. Съжалявам, че не успях в Стяуа, но ще се опитам бързо да забравя разочарованието в Румъния”, сподели Леви при подписването на договора.

Вчера той заяви, че ЦСКА са били по-силни от Стяуа по време плейофите и затова класирането на румънците в следващия етап на Лига Европа е ценно.

След двубоите срещу червените, в шест мача от първенството и Лига Европа тимът от Букурещ записа само една победа – срещу слабака Таргу Муреш и това се оказа решаващо за раздялата с Леви.