Националният отбор на Гърция имаше достатъчно време да осъзнае играта си от загубата срещу Швеция и вече е готов за новото изпитания от група "D" на европейските финали по футбол, заяви селекционерът Ото Рехагел.

Европейските шампиони загубиха с 0:2 на старта от Швеция, но една победа над Русия ги връща в борбата за защита на трофея.

"Сигурен съм, че моите момчета ще дадат всичко от себе си. В началото беше трудно да преглътнем загубата, но сега вече сме готови за да се борим за това, което искаме", допълни Рехагел.

Германският специалист отказа да разкрие дали ще жертва защитната си линия от пет души в борбата за победа над Русия. Той отрече да е давал наставления за защитна игра срещу Швеция, с обяснението, че европейските шампиони са били затворени в собствената си половина. В същото време Рехагел категорично заяви, че няма да напусне селекционерския пост.

"Не бях забранил на играчите да атакуват. Просто това не се случваше. Твърде възрастен съм, за да попадам във вашите клопки. Най-добрите 16 отбора от Европа са тук, а сред тях сме и ние. Не сме дошли за да разместваме структурата на европейския футбол. Не разполагаме със Златан Ибрахимович, а наши футболисти, чиито потенциал аз познавам. Казах им, че не е важно колко добър е противникът, а какво можем ние да направим", каза още Рехагел на пресконференцията в Залцбург.