Селекционерът на Гърция Ото Рехагел обвини липсата на желание в своите футболисти за загубата с 0:2 от Швеция на Евро 2008. Елините почти не достигаха до стопроцентови голови ситуации в първия мач от пътя към защита на европейската си титла.

„Ние не играхме така сърцато, както го правим по принцип, а шведите ни натискаха здраво,” заяви Рехагел. „Някои играчи се представиха под очакваното от мен ниво. Те се стараеха много, но не бе достатъчно.”

Следващият мач на гърците е срещу Русия, а след това имат двубой и с Испания, а Рехагел е наясно, че неговите момчета трябва да подобрят сериозно изявите си, ако искат да достигнат четвъртфинал.

„Първото полувреме не премина по моя план – не пресирахме достатъчно, а след това изпуснахме Златан Ибрахимович за момент, и това веднага ни върна с един гол назад. Сега трябва да излезем по-твърди за следващия мач,” продължи специалистът.

Дефанзивните действия на гръцките играчи определено не бяха точно подбрани, но Рехагел бе категоричен: „Направих това, което сметнах за необходимо. Но ако играем така и за в бъдеще, няма да спечелим отново турнира. Не искам моите защитници да държат топката продължително време, казах им това вече. Имахме положения и след почивката, но трябва да признаем, че Швеция ни надигра със силова игра. Те бяха и много бързи, докато нашите халфове правеха твърде дълги разигравания.”