Синът на легендата на световния футбол Пеле- Единьо, бивш вратар, за пореден път е бил арестуван по обвинение за пране на пари, спечелени от наркобизнес. Както съобщава телевизия Глобо, съдът е отклонил молбата на адвоката на Единьо клиентът му да остане на свобода под парична гаранция докато бъде разглеждано делото.

През лятото на 2014-а година Едсон Шолби ду Насименту, както е пълното име на сина на Пеле, вече беше признат за виновен по друго дело за пране на пари, спечелени от наркобизнес. Тогава съдът го осъди на 33 години затвор, като тази присъда беше обжалвана.

Решението на съда дойде не в посока за оневиняването на бившия вратар Единьо, а просто да бъде съкратен срокът на попадане в затвора от 33 години на 12 години и 10 месеца. На 24-и февруари той се яви в полицейското управление в Сантос, за да започне изтърпяване на наказанието си, но беше пуснат с цел да се подготви с адвоката си за новата апелация.

По същото време дърви и дело за углавно престъпление спрямо него, но той все още не е в затвора. Той прекрати кариерата си на 29-годишна възраст през 1999-а година, като причина затова стана участието му в незаконни автомобилни ралита, като причини смърт по непредпазливост на мотоциклетист. Синът на Пеле заяви пред журналистите, че е невинен и ще спечели тази битка.