Изпълнителният комитет на ФИФА реши да отложи опита за петима съдии на футболни срещи, който беше заплануван да се изпробва на Световното клубно първенство в Япония през декември.

 

Президентът на световната централа Сеп Блатер заяви, че турнирът, на който участват шестте континентални шампиони, е твърде важен футболен форум за да се прави опит с включването на двама помощник арбитри, които да следят за случващото се в наказателните полета и да сигнализират на главния рефер.

 

„Ще го изпитаме през следващата година на Световното първенство за жени до 17 години в Нова Зеландия или на Световното първенство за жени до 20 години в Чили”, каза Блатер.

 

Шефът на ФИФА обаче заяви, че Световното клубно първенство ще бъде нова технология и това ще бъде вграден в топките микрочип, който да отчита дали топката е преминала голлинията.

 

Най-популярните тимове, които ще участват на турнира в Япония в края на годината ще бъдат шампионите на Европа и Южна Америка – Милан и Бока Хуниорс. Победителят в надпреварата ще прибере 5 милиона долара от наградния фонд, а финалистът 4 милиона от зелената валута.