Мароко с Абдер Кабус в състава си направи отличен старт в турнира за Купата на Африканските нации.

Мароко разби аутсайдера Намибия с 5:1 във втори мач от група А на надпреварата, в която са още домакинът Гана и Гвинея. Футболистът на ЦСКА игра през всичките 90 минути.

Вчера Гана също записа успех с 2:1, като победата дойде в последната минута на мача. Така Кабус и компания оглавиха класирането в групата благодарение на по-добрата си голова разлика.

Двубоят днес, който се игра пред изключително слаб зрителски интерес започна по най-добрия начин за тима на Мароко, който успя да поведе още във втората минута на мача. В герой за мароканците се превърна нападателят Соуфиан Алуди, който реализира хеттрик още през първата част.

Алуди вкара първото си попадение във втората минута на срещата, а само три по-късно отново той покачи на 2:0. От своя страна тимът на Намибия рядко атакуваше, но в 23-ата минута отбраната на Мароко се пропука и Брендел успя да върне надеждите за своя тим.

Попадението на Намибия обаче не смути възпитаниците на Анри Мишел, които продължаваха да играят по освободено и да създават по-чистите ситуации в мача.

Пет минути след попадението във вратата на Мароко, отново Алуди възстанови преднината от два гола за своя тим, оформейки своя хеттрик. В 40-ата минута отборът на Кабус получи правото да изпълни 11-метров наказателен удар. Зад топката застана Сектуи, който не сгреши и по този начин предреши крайния изход на двубоя.

През втората част събитията на терена не се промениха особено и Мароко продължи да владее инициативата. 15 минути преди края падна нов гол и той отново бе във вратата на Намибия. Автор на петия гол за „лъвовете“ стана Зерка.