Известният футболен треньор Георги Ярцев беше открит мъртъв в дома си. 74-годишният специалист е трябвало да пътува за мач на ветераните на Спартак Москва, но нито се явил на мястото на срещата, нито отговарял на телефонните обаждания. Затова е бил потърсен в дома си, където е намерено тялото му. Причината за смъртта му е сърдечна недостатъчност.

През зимата на миналата година Ярцев получи инфаркт, но се възстанови и според близтие му се чувствал добре.  Само преди седмица той беше треньор на отбора на легендите на Спартак в мача срещу ветераните на Зенит. Като футболист Ярцев играе за редица отбори в СССР, а най-силен е престоят му в Спартак Москва, където играе в периода 1977-80 и стига до участия в националния отбор на Съветския съюз.

 
След края на кариерата си става треньор. Най-знаменит е престоят му в Спартак Москва, където между 1994 и 1998 г. работи като асистент на Олег Романцев. През 1996 г. Романцев се отдава само на работата си начело на националния отбор на Русия, а през Ярцев застава начело на Спартак в ролята на старши треньор и извежда тима до шампионската титла, а освен това играе финал за купата на страната (загубен с 2:3 от Локомотив Москва). През 1999 г. губи финала за трофея и начело на Динамо Москва - 1:3 от Зенит.
 
Между 2003 и 2005 г. Георги Ярцев е селекционер на руския национален отбор, с който участва на Евро 2004. На 31 март 2004 г. начело на „сборная“ гостува в София за контролна среща с България. Двубоят завършва при равенство 2:2. Руснаците на два пъти повеждат с попадения на Дмитрий Сичов (9 и 31 минути), а Димитър Бербатов и двата пъти изравнява за „лъвовете“ (16 и 66 минути).