Два от украинските градове, които трябва да бъдат домакини на мачове от Евро 2012, ще бъдат лишени от това право, заяви днес човек с висок пост в украинския футбол. Става въпрос за Лвов и Днепропетровск - градове от украинската квота на съвместното домакинство с Полша. Те ще бъдат заменени с други градове, обяви Иван Федоренко от Футболната федерация на Украйна, който е изпратил и писмо до УЕФА с този текст.

През април 2007-а година УЕФА даде следващото Европейско първенство на Украйна и Полша, като всяка от двете страни трябваше да представи по четири града и четири стадиона, които да приемат мачовете. Украйна представи столицата Киев, Донецк, Лвов и Днепропетровск, като последните два обаче изостават сериозно от изискванията на Европейската централа за провеждането на първенство от такъв ранг.

Регионалната власт в Лвов вече отстрани фирмата-изпълнител на ремонта на стадиона и се ангажира в най-кратки срокове да намери нова. Това обаче не е прието като условие и този град в западната част на страната ще се прости с домакинството си.

Най-вероятно от отпадането на Днепропетровск и Киев ще спечелят Одеса и Харков, които бяха резерви в кандидатурата на Украйна. Най-големият проблем за бившата съветска република обаче продължава да бъде транспортната инфраструктура, която е далеч от европейската.