На 72-годишна възраст днес почина една от големите легенди на сръбския Партизан Белград и на целия футбол в бившата югорепублика Момчило Вукотич. Той си отиде след дълга борба с рак на гърлото.
 
Вукотич посвети 15 години от живота си на Партизан като футболист, където играеше като крило или атакуващ халф. С черно-бялата фланелка има 791 мача и държеше рекорда за най-много срещи, докато не беше задминат от Саша Илич.
 
Юноша е на Партизан, минава през всички формации на клуба, за да влезе в мъжкия отбор през 1968-а година. През 1978-а завършва първият му период, след което отива да играе за една година във френския Бордо. На следващото лято се връща в Партизан, за да запише още пет години и да прекрати кариерата си през 1984-а.
 
В националния отбор на бивша Югославия има 14 мача и 4 гола. По-късно се отдава на треньорска кариера и работи до 2016-а година, а за последно беше директор на школата на любимия си Партизан. Тренирал е отбори в Гърция, Турция, Румъния и Кипър, където води и националния отбор.
 
Като футболист е шампион на Югославия три пъти, а като треньор с "черно-белите" печели Купата и Суперкупата.