Египет е последният полуфиналист на турнира за Купата на Африка. Рекордьорът по титли в надпреварата намери място на предпоследната фаза след драматична победа над Мароко с 1:0. 

Героят за победителите беше Махмуд Кахраба, който се разписа само две минути преди края на битката. Така не остави шанс за отговор на мароканците и тимът му продължава напред. 

Иначе битката беше равностойна и не предложи много чисти положения преди почивката. Мароканците имаха малко повече шансове, но Ганам Ромен Саис не успя да ги оползотвори. 

След подновяването на играта имаше повече интересни ситуации. Мохамед Салах изпусна две чисти положения за Египет, а Мбарк Бусуфа и Азиз Буадуз на два пъти изпуснаха да се разпишат за мароканците. 

Така се стигна до 88-та минута, когато Ахмед Хасан центрира от корнер и Махмуд Кахраба с мощен изстрел от границата на наказателното поле щеше да скъса мрежата - 1:0 и Египет е на полуфинал. 

В предпоследната фаза египтяните ще се изправят срещу приятната изненада на турнира Буркина Фасо. Другият полуфинал е между Гана и Камерун.