Селекционерът на Уелс Крис Коулмън отправи умерено предупреждение към своята звезда Гарет Бейл. Специалистът поиска от крилото по-често да бъде на линия за националния отбор на родината си.

Причината за реакцията на наставника бе мускулната травма, която застигна най-скъпия футболист в историята малко преди проверката с Холандия. Не за първи път в британската държава подозират Бейл, че се скатава от мачовете на представителния тим, като още предишният треньор Тери Йорат отбеляза подобна тенденция.

„Преди време много се говореше за Райън Гигс, когато той пропускаше мачове на Уелс, но не мисля, че вината бе изцяло негова. Просто Манчестър Юнайтед оказваше огромен натиск върху него да не идва”, каза Коулмън.

„Тогава той беше новият Джордж Бест, беше вундеркид, сензация и Юнайтед го пазеше. Гарет Бейл в момента е един от най-добрите в света и играе в един и същи тим с Кристиано Роналдо. Вижте колко мача има Роналдо за Португалия – над 100. Той не пропуска такъв. Щом Роналдо може, значи всеки друг може.”

„По мое време Бейл идваше дори когато беше контузен, защото искаше да бъде в отбора и да помага.  Никога не сме имали проблем с него, защото вече е играл за нас в контроли. Надявам се да не се стигне до етап, в който Гарет повече няма да има за приятелски мачове. Надявам се и занапред той да действа по същия начин”, допълни Коулмън.