Европейската футболна централа (УЕФА) отрече слуховете за проведени преговори с Испанската федерация по повод евентуално домакинство на иберийците на европейските финали през 2012-а година, на които организатори ще бъдат Полша и Украйна.

Говорителят на УЕФА Уилям Гаяр категорично опроверга слуховете, които отреждат първенството на Испания поради невъзможност на Украйна да изпълни своята част от задълженията.

"В медиите излизат много варианти за 2012-а година, но нито един от тях няма общо с действителността. Вече казахме, че ще се занимаваме с този проблем в края на Евро 2008", заяви Гаяр на пресконференция. Гаяр добави, че няма правило, което да задължава отбор на европейското първенство да излиза с титулярите си в някой от мачовете.

"Нормално е един вече класирал се отбор да играе с резервни играчи. Това даже има смисъл, защото отборите не желаят контузии и натрупване на картони. Повечето от селекционерите се надяват третият мач да е протоколен, за да не играят титулярите. Помнете обаче, че последният път Чехия се бе класирала и излезе с резервите срещу Германия, но въпреки това победи", допълни Гаяр.

Пресаташето на УЕФА Волфганг Айхлер пък съобщи за рекорд в посещението на фен-зоните в петък. "В петък срещите бяха изгледани във фен-зоните от 288 хиляди човека, като 120 хиляди от тях бяха в Берн. До момента общата бройка е 1,7 милиона зрители", заяви Айхлер.