От ФИФА ще преразгледат правилата при осъществяването на трансфери, след рекордната сделка между Ювентус и Манчестър Юнайтед за Пол Погба през 2016 година.

Въпросната сделка е била описана като „укорима“ във вътрешната кореспонденция на централата – между ръководството и представителите на Дисциплинарната комисия.

От комисията също така са разследвали дали е имало нарушаване на правилата за собственост от трета страна. В основата на голямата сделка стои агентът Мино Райола, който е получил от двата клуба общо 49 милиона евро комисионни. Въпреки това, от ФИФА не са успели да докажат нарушаване на правилника.

Според немското списание Der Spiegel обаче Дисциплинарната комисия на ФИФА е решила да не преследва замесените страни, заради неясно обосновани правила в своите правилници. В същото време има препоръка да бъдат преразгледани съществуващите разпоредби, за да могат санкции да се налагат в други подобни случаи.

Причината за евентуално наказание би било споразумението, което Мино Райола е имал с Ювентус от 2012 година, да получи 18 милиона евро при трансфер, както и бонусът да се увеличава с повишаването на цената на играча.

Докладът на ФИФА поставя под въпрос дали от Манчестър Юнайтед са били наясно, че Мино Райола е имал предварителна договорка с Ювентус.