Легендарният италиански защитник Алесандро Неста се впусна в ново предизвикателство и вече е старши треньор на американския ФК Маями.

Пред beIN SPORTS, Неста сподели мисли за случващото се от другата страна на Океана - в Европа.

Това ли е най-добрата версия на Ювентус? "Не мисля, че този Ювентус е най-добрата му версия, що се отнася до футболисти. Вижте например времената, когато играеше Зидан, може би тогава бяха по-добри. Но мисля, че Ювентус има огромен шанс да спечели Шампионската лига. Съставили са силна защита... всички се отбраняват и след това контраатакуват, имат страхотни играчи като Дибала, Куадрадо и Игуаин. Много са опасни," сподели Неста.

Подценяват ли хората работата на Зидан в Реал Мадрид? "Говорил съм с Карло Анчелоти за това колко е трудно да се работи в Реал Мадрид. Не е лесно нито в клуба, нито в града. Имаш най-добрите играчи, но пак имаш да се справяш с напрежението. Трябва да печелиш. Нямаш право да завършваш наравно. Трябва да печелиш всеки мач и в Мадрид има толкова много журналисти, всеки непрекъснато говори за Реал Мадрид, всеки ден."

Време ли е за ново предизвикателство пред Диего Симеоне? "Надявам се да продължи напред. Той е в клуба от шест години, време е за промяна. Той свърши страхотна работа, но може би ново предизвикателство ще е в негова полза. Играл съм с него, той е различен, в него има страст. Той има нужда от емоции, всеки ден се раздава докрай."

Колко още години ще гледаме доминацията на Меси и Роналдо? "Те ще играят още много години. Има разлика между добри играчи и шампиони като Кристиано Роналдо и Лео Меси.

Добрите играчи вкарват понякога, но шампионите вкарват, когато наистина е нужно. Винаги вкарват в големите мачове. Винаги. Господ дава тези качества, но когато работиш здраво, тези качества започват да се проявяват всеки ден."

Неста коментира и последния случай на расизъм в Италия, със Съли Мунтари. "Това е проблем в Италия. Реферът можеше да спре мача, а той отказа. Италианците говорим само за минали неща. 2017-та сме, стига."

"С Маями започнахме добре, играем хубав футбол. Имаме добър отбор," завърши Алесандро Неста.