Бившият бразилски национал Оскар съобщи, че напуска клубния си китайски отбор Шанхай Порт. Това ще се случи след края на настоящия сезон.

В Далечния Изток южноамериканецът прекара цели сдем години, след като през януари 2017-а година клубът от китайската столица плати 60 милиона евро за трансфера му от Челси. Тогава Оскар бе остро критикуван за решението си. Атакуващият халф стана обект и на сериозни подигравки от страна на феновете на футбола, след като при представянето си в Шанхай заяви, че неговата мечта от дете е да играе за китайския клуб.

Въпреки това, бразилецът спечели уважението на азиатците и стана капитан на Шанхай Порт, като за времето, в което носеше екипа на отбора записа 234 мача, отбеляза 72 гола и направи 131 асистенции. Той остана там дори и по времето на пандемията от COVID-19, като вдигна шампионската титла два пъти (2017/2018, 2022/2023) и веднъж спечели Суперкупата (2023).

Пред 33-годишния Оскар стои възможност да продължи кариерата си в родината си Бразилия, но не и изключено да се завърне в Европа.