Бившият изпълнителен директор на Канадския олимпийски комитет - Алисън Уокър, беше назначена за генерален секретар на Канадската футболна федерация, ставайки първата жена, която заема поста в националния ръководен орган, съобщиха от организацията.
 
Футболната централа на Канада, която продължава трудовия спор с мъжкия и женския национален отбор, обяви, че кандидатите за поста са били над 200 по време на четиримесечния процес на избор и че Уокър официално ще влезе в новата си роля на 22 януари. Докато бе част от Канадския олимпийски комитет Алисън Уокър работи в тясно сътрудничество с футболната федерация на страната по време на Олимпийските игри в Лондон през 2012 година. 
 
"Отдадена съм на насърчаването на развитието във всички аспекти на играта и желанието да гарантираме, че спортистите ще имат безопасна и справедлива среда за игра и конкуренция. Очаквам с нетърпение да си сътруднича с нашите играчи, отбори, треньори и партньори, за да надградим текущата основа, която имаме и да издигнем канадския футбол до безпрецедентни нива", коментира Уокър в изявление.
 
"Алисън внася богат бизнес опит с новата си роля и ние сме уверени в нейната способност да ни води напред", каза президентът на централата Чармейн Крукс, която пое поста през март тази година. Бившата лекоатлетка и участничка на Олимпийски игри - Чармейн Крукс, застана начело на Футболната асоциация на Канада (КСА) на мястото на подалия оставка Ник Бонтис, който не успя да се справи с казуса със заплащането на женския национален отбор. Мястото й на вицепрезидент пък бе заето от друга жена – Кели Браун, която досега беше в Борда на директорите на централата./БТА