Нигерийският нападател Одион Игало няма да играе за страната си на турнира за Купата на Африканските нации, след като неговият саудитски клуб отказа да го пусне, обявиха ръководителите на футбола в африканската страна.

Клубът Ал Шабаб от столицата Рияд обяви, че и-мейлът с поканата за Игало е пристигнал след крайния срок и те са в пълното си право да откажат пътуването му, обяви телевизия Ал Арабия. "Нападателят Одион Игало повече не е очакван в нашия национален отбор поради казус с неговия клуб от Саудитска Арабия", се казва на страницата на нигерийската Федерация по футбол.

Нигерия също така не успя да си осигури и нападателя Еманюел Денис от Уотфорд, като англичаните също се измъкнаха заради късна покана от страна на федерацията.

Според правилата на ФИФА поканите към клубовете трябва да са изпратени до 15 дни преди старта на турнира. 32-годишният Игало е сериозна липса в отбора, не само заради визитката си в Уотфорд и Манчестър Юнайтед, но и защото беше голмайстор на последния турнир за Купата на Африка в Египет, където тимът им стигна до полуфинал. Той води в момента и в голмайсторската листа на Саудитска Арабия през този сезон.

Hигерия пристигна днес в лагера си в Гаруа, където направиха и първата си тренировка. Първата им среща от група D срещу Египет е идния вторник.