Още четирима играчи на Нешвил са дали положителни проби за коронавирус, което повдигна въпросителни около участието на тима в рестарта на Мейджър Лийг Сокър, съобщава "The Athletic".

Според информацията на изданието четирима играчи, които са били обект на допълнително тестване за COVID-19, са дали положителни проби. Ако информацията бъде потвърдена, това означава, че общо девет футболисти на Нешвил са тествали положително, след като пет случая бяха потвърдени във вторник. Нито МЛС, нито Нешвил бяха намерени за коментар по информацията, която идва, когато лигата се подготвяше за откриващия мач на надпреварата в Орландо.

В понеделник, Далас се оттегли от турнира, след като десет играчи и член на персонала са дали положителни проби. МЛС е преустановен, откакто пандемията изригна през март. Тя блокира целия световен спорт. Мейджър Лийг Сокър подновява сезона си с турнир в стил Световно първенство, като всички отбори ще вземат участие в кампуса „Уърлд Дисни“ в Орландо. Откакто бе обявено решението за рестарт на лигата, случаите на COVID-19 в САЩ се повишиха, като един от най-засегнатите райони е именно щата Флорида.