Броят на арестуваните от австрийската полиция нарасна, като бяха задържани 157 германски привърженици заради скандиране на нацистки рефрени в центъра на Клагенфурт.

Органите на реда задържаха германците след победата на Бундестима с 2:0 срещу Полша във втората среща от Група В на Евро 2008.

Поляците и германците, които бяха пристигнали в австрийския град за двубоя, направиха няколко мелета в зоните за привърженици и се наложи да бъдат разделени от полицията.

„Вчера беше денят, в който трябваше да се разбере, дали подготовката ни през последните четири години е била добра. Навсякъде се получиха допирни точки и струпвания на фенове на Германия и Полша. Полицията обаче може да се похвали с навременна намеса”, заяви говорител на органите на реда в Клагенфурт.

Австрийското градче Клагенфурт, което е с население само 91000 човека, посрещна близо 80 000 футболни фенове. Около 40 000 от тях бяха поляци, германците бяха 35 хиляди, а останалите 5 000 пристигнаха от Хърватия.

От арестуваните 157, 144 са германци, десет са поляци, двама са австрийците и един е от Хърватия. Четирима от задържаните немски фенове вече имат досиета като хулигани.

Близо 3 000 полицаи следяха за реда в града в неделя, като над 400 от тях бяха германци. В четвъртък Германия среща Хърватия във втория си мач от Група В, който ще се играе отново в Клагенфурт. Очаква се десетки хиляди хърватски фенове да пристигнат в градчето, което вече е залято от немски привърженици.