Отборът на Тунис си осигури място на полуфиналите на Купата на Африканските нации (КАН) след убедителни победа с 3:0 срещу състава на Мадагаскар, в който играе и полузащитникът на Лудогорец Абел Анисе. Головете за “орлите“ отбелязаха на Феряни Саси в 52-та минута, Юсеф Мсакни в 60-та и Наим Слити в четвъртата минута на добавеното време на втората част. По този начин приключи приказния поход на Мадагаскар на Купата на Африканските Нации.

Първият гол за Тунис дойде рано през втората част. В 52-та минута Саси получи хубав пас от Мсакни и с прецизен удар от около 12 метра простреля мадагаскарския страж за 1:0.

Натискът на тунизииците продължи и резултатът беше покачен само няколко минути по-късно. В 60-та минута нападателят Мсакни се оказа на правилното място след разбъркване в наказателното поле, за да удвои аванса за северноафриканския състав.

Мадагаскарците се втурнаха напред в търсене на ответен отговор. Силите на състава на треньора Никола Дюпюи не стигнаха обаче за нищо съществено. Тунис даже успя да добави и последно трето попадение. Нападателят Наим Слити получи хубав извеждащ пас зад гърба на отбраната на Мадагаскар, след което умело прехвърли вратаря Адриен Мелвин.

По този начин Тунис ще спори за място във финала срещу състава на Алжир.