Отборът на Ал Ахед беше обявен за шампион на Ливан по футбол с административно решение на местната федерация. Деветата титла на Ал Ахед стана факт, след като феновете нахлуха на терена и прекратиха дербито с Ал Ансар при резултат 3:2 в добавеното време. Двата отбора са и най-големите съперници в шампионата на Ливан, като доста медии предупреждаваха, че подобен финал е доста опасен.

На свое съвещание Бордът на местната федерация анулира резултата на терена и присъди служебна победа на Ал Ахед с 3:0. За Ал Ансар поражението включва и отнемане на три точки, тъй като техните фенове прекъснаха мача. И с това наказание те слизат на 3-о място.

Всичко започна със сблъсъци на терена на играчите, които се сдърпаха за отсъден фаул. Привържениците на Ал Ансар счупиха металните бариери, нахлуха на терена и започнаха да се бият с охранителите, използвайки основно седалки от стадиона. Цялата бъркотия на терена приключи, когато дойде тежко въоръжена полицейска част. 

Драмата се засили, след като в 92-ата минута Ал Ансар изравни за 2:2. Но само след още две минути шотландецът Лий Ъруин вкара от фаул за 3:2 за Ал Ахед. Мачът продължи още три минути, преди публиката на Ал Ансар да се ядоса и да влезе на терена.

В допълнение към тези решения, Федерацията обяви, че през новата седмица всички мачове за Купата на страната ще се провеждат при закрити врата от съображения за сигурност./БТА