Даниеле Орсато и Антъни Тейлър ще ръководят двата финални плейофа за място на Световното първенство по футбол в зона Европа. УЕФА назначи Орсато на мача Полша – Швеция, който ще се играе на стадион Шльонски в Хожув във вторник от 21.45 часа българско време. Победителят от този двубой отива в Катар.

Помощници на Орсато ще бъдат двама от петте най-добри асистенти в Италия – Чиро Карбоне и Алесандро Джалатини. Четвърти съдия е Давиде Маса. За ВАР ще отговарят Масимо Ирати и Марко Гуида, също италианци.

Делегат на ФИФА е Ротем Камер от Израел, а съдийски наблюдател Владимир Шайн от Словения.

Англичанинът Антъни Тейлър ще ръководи срещата между Португалия и Република Северна Македония по същото време във вторник, 29-и март на стадион До Драгао в Порто. Цялата съдийска бригада също е от англичани. Помощници с флаговете ще бъдат Гари Безуик и Адам Нън, четвърти – Майкъл Оливър. Във ВАР-стаичката за инциденти ще следят Кристофър Кавана и Стюърт Атуел. Съдийският наблюдател е познат отлично на цяла Европа – инструкторът на ФИФА по реферските въпроси Хю Далас (Шотландия). Делегат на срещата е Тибо де Генд (Белгия).