Бившият селекционер на България Ивайло Петев прероди кипърския Омония и под негово ръководство грандът от Никозия ниже победа след победа. Сега жертвата беше Арис Лимасол, който беше смазан с 3:0 в столицата. 

Тимът на Петев откри още в 7-та минута чрез Лукас Винтра, като този резултат се запази до почивката. След нея слисаните играчи на Арис извадиха топката още два пъти от мрежата си. 

Първо в 61-та минута португалецът Рафаел Лопеш удвои, а в продължението на редовното време Теофилиус Соломон оформи класиката и крайния резултат. В този мач за Омония не игра контузеният българския вратар Николай Михайлов. 

Така грандът от Никозия продължава с осми успех от 10 мача под ръководството на Петев и е сигурен участник в плейофа за титлата. И макар шансовете за трофея да са илюзорни, мястото в Лига Европа е съвсем достижимо. 

Омония е вече на петата позиция с 44 точки, на три зад четвъртия Анортозис, който за момента заема последната позиция за евротурнирите. Арис пък е в зоната на изпадащите с 16 точки и е все по-близо до долната дивизия два кръга преди края на редовния сезон.