Бразилия претърпя тежък удар по амбициите си златен медал от олимпийския футболен турнир, след като стана ясно, че титулярния вратар Рафаел Кабрал ще пропусне Игрите заради контузия в десния лакът.

22-годишният страж е получил травмата си по време на едно от заниманията в тренировъчния център на Арсенал, а прегледът е установил контузия в лакътя и намалени възможности за движение.

„Той получи удар в областта на лакътя и докато го преглеждахме, той изпитваше сериозна болка и почти не можеше да го движи“, сподели докторът на „селесао“ Жозе Луис Рунко. „Като се има предвид позицията, на която играе, и фактът, че по време на Олимпиадата разполагаме само с 18 играчи и двама вратари, нямаме друго решение, освен да го освободим.“

Стражът на Сантос, от когото се очаква да бъде бъдещият номер 1 и в националния отбор, ще бъде заместен от резервния страж на Фиорентина Нето.

Рафаел ще пътува обратно за Бразилия, където ще започне неговото лечение, а наскоро подписалият с Милан Габриел ще бъде повикан в състава.