Есекиел Лавеси донесе победа на Олимпийския тим на Аржентина с 1:0 над сборен отбор на областта Каталуния в приятелска среща, играна на стадион "Камп Ноу" в испанския град Барселона.

Регионалният тим на Каталуния игра без седем от основните си футболисти, а голът бе отбелязан от Есекиел Лавеси, който изпрати неспасяем удар от ъгъла на наказателното поле в 73-та минута на мача.

 Това бе и втора победа за аржентинците в тяхната подготовка за олимпийските игри в Пекин това лято, след като "гаучосите" се наложиха категорично с 5:0 над Гватемала през февруари. Южноамериканците се надяват да защитят златните си медали от Атина '2004, когато голът на Карлос Тевес донесе победата на финала срещу деветимата играчи на Парагвай.

 Отборът на Каталуния, който играеше своя мач номер 200, не се състезава в официални турнири, а играе само контролни срещи с национални тимове. Така стоят нещата и при няколко други испански провинции, сред които е и Баската.

В стартовата единадесеторка на аржентинския олимпийски отбор пък личаха имената на Лавеси, Лионел Меси, Серхио Агуеро и Рикардо Игуаин, но отсъстваше Хуан Роман Рикелме, който играе с Бока Хуниорс в южноамериканския турнир Копа Либертадорес. Виктор Валдес пък бе звездата в отбора на Каталуния, след като от състава отпаднаха шестима испански национали и Боян Къркич.