Олимпийският шампион по футбол от Москва`80 Ладислав Визек направи изненадващото разкритие, че е пристрастен към хазарта и губи големи суми всеки месец от игра на карти и залози на спортни състезания.

„Не хвърлям огромни суми за различни покупки, но имам проблем, че същите пари губя на карти. Още от дете се въртя около кръчмите, където големите играеха и залагаха пари. Тогава ми се струваше забавление. Когато започнах да тренирам футбол се отдалечих, но хората от кръчмите успешно пророкуваха, че един ден ще се върна в тяхното общество“, призна 65-годишната футболна легенда в телевизионно предаване.

„Дъщеря ми и мои приятели се опитват да ограничат харчовете ми за хазарт. Постоянно ми водят сметка колко пари съм загубил. Не съм пресмятал общата сума, но мога да кажа с колко олекнах само в първите дни на настоящия месец. Тъй като напоследък съм под постоянен надзор относно тези харчове, успях да не загубя толкова много пари. За четири-пет дни съм на минус с малко повече от 200 евро. Сами може да направите сметка, че реално месечно губя хиляди“, допълни Визек.

"Докато бях футболист ходех и в казина. Там залагах на рулетка и губех повече пари, отколкото на карти. Това успях да го преодолея и от дълги години не съм стъпвал в казино. Имам и успех в борбата срещу картите, тъй като се отдръпвам, когато видя, че залозите започнат много да се увеличават“, завърши бившият нападател.

Ладислав Визек е легенда на Дукла Прага, където играе 11 години и печели 3 шампионски титли на Чехословакия. С националния отбор става олимпийски шампион в Москва през 1980 година, а през същата година завоюва и бронзов медал от европейското първенство в Италия.